2/10/12

ΡΑΒΑΝΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΜΑΣ..





Υλικά:

1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 φλ. αλεύρι
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ.ζάχαρη
5 αυγά

Σιρόπι:
5 φλ. ζάχαρη
5 φλ. νερό
φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1.Ανακατέβουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια. 
2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τ' αυγά με τη ζάχαρη για 15' περίπου. 
3.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι. 
4.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην μας  ξεφουσκώσουν τ' αυγά. 
5.Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε στους 180o C, για μισή ώρα.
6.Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5', ρίχνουμε μέσα τη φλούδα λεμονιού και περιχύνουμε το ραβανί(το οποίο πρέπει να έχει κρυώσει).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου